Mai multe companii aeriene americane şi-au suspendat zborurile către Israel din raţiuni de securitate

12

Companiile aeriene americane US Airways, Delta Airlines și United Airlines au anunțat marți că își suspendă zborurile cu destinația Israel, după ce o rachetă a căzut în apropierea aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, transmit agențiile AFP și DPA.

Compania US Airways a emis o alertă de călătorie valabilă până pe data de 31 iulie, dar care poate fi prelungită dacă vor continua confruntările militare dintre armata israeliană și mișcarea Hamas, aceasta din urmă lansând rachete asupra teritoriului israelian.

La rândul ei, Delta Airlines precizează că a luat această decizie în coordonare cu Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) pentru asigurarea securității pasagerilor și angajaților săi.

Citeste si:  Situaţie de urgenţă la New York, în urma unui viscol puternic: peste 3.000 de curse aeriene anulate

Delta Airlines a anunțat de asemenea că unul dintre avioanele sale Boeing 747, care a decolat de pe aeroportul new-yorkez JFK către Tel Aviv, cu 290 de pasageri la bord, a fost deviat înspre aeroportul Charles de Gaulle din Paris ca urmare a informațiilor legate de atacuri cu rachete în apropierea aeroportului din Tel Aviv.

Totuși, președinția americană a anunțat că FAA nu a emis vreun avertisment privind survolarea spațiului aerian al Orientului Mijlociu, deciziile fiind luate în mod individual de către operatorii aerieni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata