România rămâne o destinaţie sigură pentru călătorii şi petrecerea vacanţelor

19

România rămâne o destinație sigură pentru călătorii și petrecerea vacanțelor, precizează, marți, reprezentanții Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism într-un comunicat.

Astfel, conform datelor publicate de Institutul National de Statistică, numărul turiștilor străini a crescut în primele cinci luni ale anului 2014 cu 10,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În Raportul Comisiei Europene pentru Turism ‘ Tendințe și Perspective’, în trimestrul II al anului 2014, România se situează pe locul 10 din 23 de țări din punctul de vedere al creșterii numărului sosirilor turiștilor în Europa.

Citeste si:  Sfaturi pentru a preveni îngrăşarea în timpul călătoriilor turistice

Conform Raportului citat, România se află pe locul IV în ceea ce privește numărul turiștilor sosiți din China, pe locul V în ceea ce privește numărul turiștilor sosiți din Olanda, pe VII în ceea ce privește numărul turiștilor sosiți din Statele Unite și pe locul IX în ceea ce privește numărul turiștilor sosiți din Marea Britanie și din Franța, se precizează în comunicatul DIMMMAT.

În vederea realizării obiectivelor strategice ale promovării turistice, România participă, în 2014, prin Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, la 37 de târguri internaționale în țări precum Germania, Spania, SUA, Japonia, China, Marea Britanie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata