UE pregăteşte sancţiuni împotriva Rusiei în domeniul apărării

15

Uniunea Europeană va pregăti sancțiuni precise împotriva Rusiei în domeniul tehnologiilor de ultimă generație și apărării în urma prăbușirii unui avion malaezian în Ucraina, a anunțat marți șeful diplomației austriece Sebastian Kurz, citat de agenția France Presse.

‘Comisia va fi mandatată să pregătească sancțiuni precise în sectoarele tehnologiilor-cheie și militare’, a declarat ministrul austriac pe marginea unei reuniuni a omologilor săi la Bruxelles. Această decizie a fost confirmată și de o altă sursă europeană, neprecizată, potrivit AFP.

Potrivit unei alte surse, măsurile sectoriale avute în vedere, pe lângă sectoarele apărării și al înaltelor tehnologii, ar putea viza accesul la piețele financiare europene, bunurile cu dublă folosință — civilă și militară — și sectorul energetic, în special cel petrolier și gazier.

Citeste si:  Geometria plantelor

Pe de altă parte, nu era clar marți după-amiază dacă aceste eventuale măsuri ar intra în câmpul sancțiunilor economice de anvergură așa-numite de ‘fază a 3-a’, a căror adoptare ar presupune o nouă reuniune a șefilor de stat și de guvern ai statelor membre, sau dacă ele ar urma să rămână în cadrul sancțiunilor precise mai limitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata