Un nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu

14

Magistrații Tribunalului București au admis miercuri cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Este pentru a doua oară când Tribunalul București decide arestarea lui Nicușor Constantinescu, însă prima hotărâre a acestei instanțe din 23 iunie a fost anulată recent de Curtea de Apel București.

Demersul procurorilor vine după ce judecătorii au stabilit că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la data de 1 iulie 2014.

Citeste si:  Fostul ministru Mihai Tănăsescu, audiat la DNA în dosarul licenţelor IT

Șeful CJ Constanța se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenție chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată.

El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata