Ministrul Transporturilor: Radu Mazăre nu a cerut nimic şi nu i s-a dat nimic

43

Primarul Constanței, Radu Mazăre, nu a cerut nimic și nu i s-a dat nimic niciodată, a declarat joi seară ministrul Transporturilor, Ioan Rus, referitor la eventuala preluare de către municipalitate a unui pachet suplimentar de acțiuni la compania care administrează Portul Constanța.

‘Comunitatea celor care locuiesc în Constanța are 20% din societatea care administrează Portul Constanța (…) Comunitatea constănțeană a cerut să i se dea încă niște procente, să participe mai activ la administrarea portului, nu Radu Mazăre. Să nu facem această confuzie, pentru că este exagerată’, a afirmat Rus la Realitatea TV.

Citeste si:  Radu Mazăre şi fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, trimişi în judecată

Șeful MT a menționat că duminica trecută a discutat în detaliu cu reprezentanții companiei care administrează portul despre problemele societății. Rus a precizat că societatea a cerut statului finanțare de o jumătate de miliard de euro, în timp ce pentru 2013 a plătit statului dividende de numai 2,5 milioane euro.

În opinia ministrului Transporturilor, singurul lucru necesar în privința structurii acționariatului este ca statul să dețină 50% plus 1 din acțiunile companiei de administrare a portului, pentru a păstra decizia, indiferent dacă primăria ar primi acțiuni suplimentare sau titlurile vor fi vândute acțiuni pe bursă.

Citeste si:  Rovana Plumb: În jur de două milioane de bugetari ar putea beneficia de creşteri salariale de la 1 ianuarie 2016

În luna mai a acestui an, ministrul Transporturilor de la acea dată, Dan Șova, declara că membrii Comisiei Europene se vor pronunța cu privire la intenția autorităților române de a transfera la administrația locală a 13% din acțiunile deținute la Portul Constanța.

Șova preciza, totodată că, în cazul în care CE va fi de acord, autoritățile române vor începe demersurile pentru a obține avizele din partea Ministerului Finanțelor și a Ministerului Justiției, apoi vor scoate la bursă un pachet de 14% din acțiunile deținute la Administrația Portului Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata