Sibiu: 600 de jucători amatori din toată lumea, la Congresul European de go

11

Aproape 600 de jucători amatori de go din 42 de țări de pe aproape toate continentele se vor întrece pentru titlul de campion european, la cea de a 58-a ediție a Congresului European de go, care se va desfășura timp de două săptămâni, între 26 iulie și 9 august, la Sibiu, au anunțat joi, organizatorii.

Câștigătorul titlului de campion european va pleca acasă și cu un premiu în valoare de 2.500 de euro și va avea posibilitatea să participe la competiții puternice din Asia, a precizat Mirel Florescu, președintele Federației Române de Go.

Citeste si:  Cuba : dulceata puterii ca piedica in calea reformelor

Favoriți la câștigarea titlului de campion european sunt jucătorii din țări cu tradiție în acest sport, China și Coreea de Sud.
Cei interesați să se înscrie la Congresul European de go de la Sibiu o mai pot face până sâmbătă inclusiv. Până în prezent s-au înscris la acest concurs, 77 de români.

În România există câteva mii de practicanți de go, din care, 400 sunt înmatriculați la cele 27 de cluburi din țară, conform președintele Federației Române de Go.
La Congresul European de go vor fi prezenți și 16 jucători profesioniști, în special din Asia, care vor face câteva demonstrații.

Citeste si:  Coreea de Sud le spune oamenilor care au participat la memorialul Samsung să se testeze după apariția cazului de coronavirus

Go este un joc de strategie, inventat în urmă cu 4.000 de ani, în China. Go se aseamănă cu șahul. O partidă de go poate dura între 20 de minute și 6 ore, conform președintelui Federației Române de Go. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata