Unele celule ale creierului pot suprima apetitul

Oamenii de știință au descoperit un centru de celule ale creierului care poate stopa dorința de a mânca, relevă un studiu efectuat pe șoareci.

Studiul publicat în revista Nature Neuroscience și preluat de BBC susține că stimularea acestor neuroni poate determina imediat oprirea alimentării, iar rezultatele pot contribui la dezvoltarea unor terapii destinate combaterii obezității și anorexiei.

Potrivit oamenilor de știință de la Institutul de Tehnologie din California, celulele nervoase acționează asemenea unui „tablou central”, combinând și retransmițând multe mesaje în creier pentru a ajuta la reducerea aportului de alimente.

Citeste si:  Alimente care scad pofta de mâncare

Folosind fascicule laser, cercetătorii au putut stimula neuronii astfel încât aceștia să determine încetarea imediată a consumului de alimente.

Cercetătorii au folosit apoi substanțe chimice pentru a imita o varietate de scenarii — inclusiv sentimente de sațietate, stare generală de rău, greață și gust amar. Ei au descoperit că neuronii au fost activi în toate situațiile, ceea ce sugerează că aceștia ar putea constitui parte integrală a răspunsului la mulți stimuli diferiți.

Este probabil să existe celule similare în creierul uman. Dacă acest lucru este adevărat și se poate dovedi că aceste celule sunt implicate în inhibarea dorinței de a mânca, atunci ele ar putea contribui la dezvoltarea de terapii pentru multe afecțiuni legate de apetit, a declarat profesorul David Anderson de la institutul amintit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citeste si:  Dedeman ţine sub tăcere deschiderea unui nou magazin la Iaşi, în timp ce la Timişoara se pregăteşte de inaugurare
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata