Pilulele de a doua zi sunt eficiente şi la femeile care au peste 75 de kilograme, dă asigurări Agenţia europeană a medicamentului

26

Contraceptivele de urgență Norlevo, Levonelle și ellaOne, cunoscute ca ‘pilula de a doua zi’, pot fi administrate de toate femeile, indiferent de greutatea lor, a hotărât săptămâna aceasta Agenția europeană a medicamentului (EMA), cu sediul la Londra, informează Reuters și Le Parisien.

EMA a decis să reexamineze pilulele de a doua zi, după două studii clinice care indică o eficiență redusă a efectului contraceptiv al Levonelle pentru femeile de peste 75 de kilograme.

A fost reanalizată eficiența pilulelor Norlevo (producător Takeda) și Levonelle (producător Bayer), care ambele conțin levonorgestrel, și a pilulelor ellaOne (producător HR Pharma), care conțin ulipristal acetat.

Citeste si:  Gross nominal average salary gain drops by 4.9 pct in April

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA a considerat că nu sunt suficiente dovezi pentru a concluziona cu certitudine că efectul contraceptiv este redus în cazul unei mase corporale ridicate, așa cum se indică în instrucțiunile pilulelor Norlevo.

Femeile trebuie reasigurate că, indiferent de greutatea corpului lor, contraceptivele de urgență pot fi folosite pentru a preveni o sarcină nedorită, a declarat o reprezentantă a EMA, Sarah Branch, citată de Reuters. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata