Gaza: Israelul loveşte casa liderului Hamas Ismail Haniyeh

18

Aviația israeliană a bombardat locuința lui Ismail Haniyeh, liderul filialei mișcării Hamas din Gaza, care se află în tabăra de refugiați Al-Shati (nord-vestul Fâșiei Gaza), a afirmat marți fiul acestuia, potrivit AFP.

‘Dușmanul israelian a bombardat locuința noastră în cursul a două lovituri’, a declarat într-un comunicat Abdel Salam Haniyeh, fiul celui mai important lider al Hamas din enclava palestiniană.

Bombardamentele și tirurile de artilerie s-au succedat marți dimineață pe întreg teritoriul Fâșiei Gaza, provocând moartea a 17 persoane, printre care cel puțin 4 copii, cu începere de la miezul nopții (luni, 21.00 GMT).

Citeste si:  Cel puţin 23 de morţi în Fâşia Gaza în urma atacurilor armatei israeliene

Luni, opt copii și doi adulți și-au pierdut viața în tabăra de refugiați Al-Shati, unde se află locuința lui Haniyeh, cele două părți acuzându-se reciproc în legătură cu noua dramă sângeroasă.

Potrivit martorilor, avioane israeliene de vânătoare de tip F-16 au lansat cinci rachete asupra unui grup de copii. La rândul său, armata israeliană afirmă că a fost vorba despre tiruri de proiectile ratate de tabăra adversă.

Imediat după anunțul bombardamentului israelian asupra locuinței lui Ismail Haniyeh, marți dimineață, trei rachete au fost lansate în direcția Israelului, dintre care una interceptată deasupra orașului Ashdod (sud), iar celelalte două s-au prăbușit în apropiere de Rishon LeZion, la 10 kilometri sud de Tel Aviv, potrivit armatei.

Citeste si:  Cea mai importantă tranzacţie din industria jocurilor de noroc: Gtech cumpără IGT cu 4,7 miliarde dolari

Tirurile, care nu s-au soldat cu răniți, au fost revendicate într-un comunicat de aripa militară a mișcării islamiste Hamas. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata