BVB nu va percepe comisioane de tranzacţionare pe piaţa primară pentru emisiuni de titluri de stat destinate investitorilor de retail

16

Bursa de Valori București nu va percepe comisioane de tranzacționare pentru operațiunile derulate pe piața primară de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pentru emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv investitorilor de retail, informează, marți, instituția.

‘Prin această măsură, BVB intenționează să ofere o piață pentru aceste titluri care să răspundă cerințelor specificate de MFP ca emitent, astfel încât BVB să fie considerată drept o alternativă eficientă, comparativ cu alte piețe, inclusiv în termeni de costuri.

De asemenea, scopul BVB este definirea unui cadru eficient pentru aceste instrumente, inclusiv pe baza structurii de comisioane, care va asigura suport pentru dezvoltarea acestui segment, prin atragerea de noi investitori și prin încurajarea unei piețe active’, se menționează în comunicatul Bursei.

Citeste si:  Grupul statuar Matei Corvin din Cluj va fi acoperit cu o structură metalică şi ridicat de la sol

Comisionul perceput pentru tranzacțiile realizate în piața secundară cu titlurile de stat pentru investitorii de retail va fi de 1 leu/tranzacție, aplicabil atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor.

Intermediarii care vor acționa ca Marker Maker pe această piață vor beneficia de un comision de 0,5 lei/tranzacție, această măsură vizând asigurarea unei mai bune lichidități pe această piață. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata