Franţa: Un cetăţean român a fost ucis de poliţie la sud de Paris

16

Un cetățean român a fost ucis marți seară în localitatea Montgeron, în departamentul francez Essonne la sud de Paris, de un polițist care a tras asupra lui în timpul unui control al actelor de identitate încheiat cu un final nefericit, a informat o sursă apropiată de anchetă, citată de AFP și Le Figaro.

Marți seară în jurul orei locale 19:00 (20:00, ora României), trei indivizi „aflați sub influența băuturilor alcoolice și destul de enervați”, potrivit sursei amintite, au provocat scandal pe o stradă din Montgeron.

Potrivit primarului orașului, Francois Durovray, poliția locală a intervenit la Moulin de Senlis, o clădire de secol XVI ocupată de persoane fără domiciliu, unde se aflau cei trei bărbați sub influența băuturilor alcoolice, precizează Le Parisien și RTL.

Citeste si:  Barroso şi şeful sindicatelor europene se tem de o revenire a Europei la anii '30

În fața agresivității celor trei, polițiștii locali au chemat o echipă a poliției naționale.

Confruntați cu violența de care dădeau dovadă cei trei, unul dintre polițiști a făcut inițial uz de o armă neletală cu gloanțe din cauciuc. În aceste condiții, doi dintre cei trei indivizi au răspuns somațiilor și „au acceptat să fie percheziționați, însă al treilea a refuzat”.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, el i-a amenințat pe reprezentanții forțelor de ordine și, „cu o sticlă spartă în mână”, s-a îndreptat spre unul dintre polițiști, care se afla căzut la pământ, a menționat o sursă apropiată de anchetă.

Citeste si:  Nave oficiale chineze pătrund în apele teritoriale ale Insulelor Senkaku

În circumstanțe ce rămân de clarificat, polițistul a făcut uz de arma de foc din dotare și a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța care, în pofida intervenției echipei de prim-ajutor, a decedat pe loc.

Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și plasați în arest temporar. Inspecția generală a poliției naționale (IGPN, „poliția poliției”) a fost sesizată.

Prefectura din Essonne a confirmat deschiderea unei anchete judiciare în acest caz, scrie Le Parisien.

Clădirea, administrată de o asociație cu probleme financiare, adăpostea 24 de familii, care au ocupat-o ilegal și care trăiau în condiții insalubre.

Citeste si:  Asalt în nordul Parisului: Mai mulţi poliţişti răniţi

Primarul localității s-a declarat mișcat de această dramă. „Acest loc (Moulin de Senlis) mă preocupă de când am fost ales (în martie — n.r.). Iar acest fapt divers nu face decât să-mi întărească dorința de a prelua administrarea Moulin de Senlis”, a spus Francois Durovray. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata