Gorj: Bilanţ ISU – 150 de persoane evacuate, 53 de case inundate şi alte 64 izolate

14

Un municipiu cu două cartiere aparținătoare, două orașe, 7 comune și 18 sate componente, 150 de persoane evacuate și 7 izolate, 53 case inundate, 64 case izolate și 98 gospodării inundate, sunt bilanțul întocmit de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) în urma ultimelor inundații în județul Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, au mai fost inundate 90 anexe gospodărești, 8 obiective socio-economice, 13 poduri și 18 podețe și 17 punți pietonale, 45.68 km de drum comunal, 52.45 km de drum forestier, 88.3 ha teren arabil și 64.6 ha pășuni și fânețe, 23 ha pădure, 9 fântâni, 8 stâlpi de electricitate, 1 km rețele de alimentare cu apă/canalizare.

Citeste si:  Cisternă încărcată cu azot lichid răsturnată pe DN 15B

„ISU Gorj a intervenit pentru salvarea a trei persoane izolate în comuna Bengești Ciocadia, sat Perești, salvarea unor persoane blocate în casă din comuna Polovragi, sat Racovița, salvarea a două persoane izolate între două cursuri de apă din comuna Crasna, salvarea a altor 30 persoane, bunuri materiale și animale din Valea Gilortului, oraș Novaci și evacuarea persoanelor din Valea Gilortului”, a precizat Mihai Avramescu.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, la Novaci, că, împreună cu prefectul Alin Văcaru au constituit comisia de evaluare a pagubelor produse de inundații. Acesta a mai afirmat că la nivel județean nu au mai fost întâlnite astfel de evenimente.

Citeste si:  Volumul investiţiilor pe piaţa imobiliară, în prima jumătate a anului 2014, estimat la 432 milioane euro

„Am constituit împreună cu prefectul județului Gorj comisia de evaluare a pagubelor produse de aceste inundații pe care nu le-am mai întâlnit la nivelul județului și nimeni nu a mai găsit date din timp cu un debit atât de mare al râului Gilort. (…) Avem o evaluare, un inventar al obiectivelor distruse, pagubă importantă este și drumul de la Albeni-Câmpu Mare — Prigoria ca urmare a distrugerii în totalitate a podului de la Albeni care trebuie reconstruit.

La Crasna, pe DJ 661, spre Săcelu, pe 50 de metri, jumătate din calea rutieră a drumului este distrusă și se fac evaluări. La Crasna se asigură circulația pe jumătate din drum, la Albeni, fiindcă nu se mai poate circula pe podul acela, ruta ocolitoare este cea de la Prigoria — Albeni — Bengești și ieșim în drumul național Râmnicu Vâlcea — Târgu-Jiu”, a spus Ion Călinoiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata