Hidroelectrica-Serv instituie măsuri specifice, inclusiv de consemn, pe fondul condiţiilor meteo

20

Hidroelectrica-Serv a instituit măsuri specifice, inclusiv de consemn, ca urmare a evoluției precipitațiilor din ultimele ore și ținând cont de avertizările hidrologice emise pentru bazinele Argeș, Desnățui, Ialomița, Jiu, Olt și Vedea, informează, marți, societatea.

‘Hidroelectrica-Serv a luat măsuri inclusiv de consemn, pentru asigurarea intervenției ce se impune în aceste situații de urgență, astfel încât să fie preîntâmpinate posibilele avarii la echipamentele tehnice din hidrocentrale, incidente, accidente sau puneri în pericol de vieți omenești’, se precizează în comunicatul companiei.

Râurile Gilort, Lotru și Olteț, aflate pe raza a trei județe din zona Olteniei, sunt vizate de o avertizare Cod Roșu de inundații, emisă, marți, de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, valabilă până la ora 23,00.

Citeste si:  Hidroelectrica a dat în judecată ANRE pentru fixarea unui preţ al energiei sub costurile de producţie în 2014

În plus, Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, marți, o nouă atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă până la ora 22,00, în opt județe.

Conform meteorologilor, între orele 10,00 — 22,00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată la nivel local, îndeosebi în Oltenia, Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata