La doi ani după un transplant total de faţă, un american apare pe coperta revistei de modă GQ

11

Un bărbat din statul american Virginia, care în urmă cu doi ani a fost supus unui transplant total de față, va apărea pe coperta cunoscutei reviste de modă GQ, scrie ziarul spaniol ABC, reluând informații din presa anglosaxonă.

Coșmarul lui Richard Lee Norris a început când avea doar 22 de ani și, din greșeală, s-a împușcat în plină figură. A supraviețuit ca prin minune, dar a rămas complet desfigurat întrucât nasul, pomeții, limba, dinții, mandibula și bărbia i-au fost grav afectate. Timp de 15 ani s-a temut să iasă pe stradă din cauza aspectului său.

Citeste si:  Astronomii au descoperit o planetă gigantică cu o coadă ca de cometă

În 2012, doctorul Eduardo D. Rodríguez l-a operat, el fiind unul dintre primii beneficiari din lume ai unui transplant total de față. În cazul său, donatorul a fost un tănâr de 21 de ani care murise. În lunile care au urmat după intervenția chirurgicală, Richard Lee Norris și-a redobândit și gustul și mirosul, pe care le pierduse după accident.

‘În ultimii 15 ani am trăit ca un călugăr ascuns după o mască. Mergeam la cumpărături noaptea, când era puțină lume în jur. Acum pot să merg alături de ceilalți și nimeni nu se oprește să se uite la mine. Prietenii mei își trăiesc viața și, de acum, și eu voi merge înainte cu viața mea’, a spus americanul într-un interviu pentru postul NBC.

Citeste si:  Programul "Litoralul pentru Toţi" debutează la 31 august, la preţuri începând cu 159 lei pentru 6 nopţi

Richard Lee Norris, a cărui fotografie va apărea pe coperta viitorului număr al revistei GQ, a mărturisit că noua sa viață nu este lipsită de griji întrucât nu are voie să stea la soare, să bea alcool sau să se zgârie sau rănească pe față, existând pericolul unei respingeri a transplantului. Ceea ce nu îl împiedică să mulțumească doctorilor care i-au permis — și la propriu, nu numai la figurat — să surâdă din nou. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: nbcnews.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata