Fetiţă de 10 ani arestată purtând o centură de explozibili, în Nigeria

10

Autoritățile din Nigeria au anunțat miercuri, 30 iulie, arestarea unei fetițe de 10 ani care purta o centură de explozibili, în localitatea Katsina din nordul țării. Anunțul survine într-un context în care în imediata apropiere, în orașul Kano, au avut loc în decurs de o săptămână nu mai puțin de patru atentate sinucigașe comise de femei, relatează AFP.

‘Forțele de ordine au arestat marți, 29 iulie, trei presupuși membri ai grupării Boko Haram, între care o fetiță de 10 ani care purta o centură de explozibili’, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mike Omeri, într-un comunicat oficial.

Citeste si:  „Săraci din cauza comuniştilor”: Autorităţile moldovene luptă împotriva „secerii şi ciocanului”

Responsabilul guvernamental a anunțat anterior că șase persoane și-au pierdut viața într-un atentat sinucigaș la Kano, comis de o femeie-kamikaze.

‘În jurul orei 14.30 (15.30 GMT), o altă femeie kamikaze s-a aruncat în aer cu un dispozitiv exploziv improvizat, la Școala politehnică din Kano. Șase persoane au murit’, a menționat Omeri.

Martori au indicat pentru France Presse că autoarea atentatului s-a infiltrat în mijlocul unui grup de studenți adunați la un avizier în campusul facultății și că a avut loc ‘o explozie enormă’.

Kano a fost în ultima vreme ținta mai multor asemenea atacuri din partea Boko Haram, grup islamist înarmat care vizează crearea unui stat islamic în nord-estul Nigeriei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata