În epoca selfie-urilor, pisicile negre sunt din nou nepopulare

13

Un număr tot mai mare de pisici negre ajung în adăposturile pentru animale, deoarece stăpânii le abandonează pentru că nu dau bine în poze, relatează miercuri The Daily Telegraph.

Timp de secole, pisicile negre s-au confruntat cu suspiciunea, ostilitatea, ba chiar moartea, din cauza ghinionului pe care s-a crezut că îl poartă. În prezent, însă, se pare că pisicile negre se confruntă cu o nouă provocare existențială: popularitatea crescândă a „selfie-urilor” în era rețelelor de socializare.

Sute de animale sunt abandonate în condițiile în care proprietarii se plâng că pisicile negre nu ies la fel de bine în poze ca cele cu blana în culori mai deschise, ceea ce îi face mai puțini populari în rândul acelora cărora le place să posteze selfie-uri alături de animalele de companie pe site-uri cum ar fi Facebook.

Citeste si:  Festivalul de la Cannes lansează o campanie împotriva selfi-urilor pe covorul roşu

Potrivit organizației Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), peste 70% dintre cele peste 1.000 de pisici aflate în îngrijirea sa în Marea Britanie sunt negre sau alb cu negru. De asemenea, alte centre au declarat că viitorii proprietari cer pisici care să aibă orice culoare, mai puțin neagră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata