John Kerry: Putin nu va invada Ucraina pentru că este conştient de consecinţe

14

Rusia nu va invada Ucraina pentru că președintele rus Vladimir Putin este conștient de consecințele posibile, a declarat secretarul de stat american John Kerry, într-o conferință de presă susținută în finalul întrevederii cu omologul său ucrainean Pavlo Klimkin, care a efectuat o vizită de lucru la Washington la începtul acestei săptămâni, informează agenția de presă Unian.

‘Este important să spunem că aceasta ar fi nu numai o încălcare a tuturor legilor internaționale, ci de asemenea acțiuni extrem de periculoase care ar putea conduce la o posibilă izolare internațională și posibile sancțiuni’ împotriva Moscovei, a afirmat Kerry.

Citeste si:  AES, PetroVietnam Gas va semna un acord de 2,8 miliarde de dolari GNL

Germania, Franța și alte țări europene ar reacționa, fără îndoială. Cred că un motiv pentru care aceasta nu s-a întâmplat până acum — președintele Vladimir Putin înțelege că riscul este foarte mare’, a argumentat secretarul de stat, citat de agenția de presă Unian.

Statele Unite au impus marți noi sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a implicării ei în conflictul din estul Ucrainei, în timp ce ambasadorii UE au ajuns la un acord, în premieră, asupra unor sancțiuni de ordin economic împotriva acesteia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata