Vasile Pintilie îşi anunţă „demisia de onoare” de la conducerea ANAR

21

Directorul general al Administrației Naționale ‘Apele Române’, Vasile Pintilie, a anunțat miercuri seară că își depune demisia de onoare din funcție.

‘În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri — n.r), Vasile Pintilie anunță că își depune demisia de onoare, din funcția de funcția pe care o deținea din anul 2012’, se menționează într-un comunicat al ANAR.

Premierul Victor Ponta a cerut miercuri demiterea directorului ANAR, Vasile Pintilie, au declarat surse guvernamentale.

Solicitarea a fost făcută după încheierea Comandamentului pentru situații de urgență care a avut loc miercuri la Palatul Victoria.

Citeste si:  Programul "Rabla" debutează pe 1 aprilie

Un număr de 185 de localități au fost afectate de inundații în ultimele patru zile, o persoană a murit și alte patru sunt date dispărute, potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor de Interne.

De asemenea, 1.184 persoane au fost evacuate.

Potrivit vicepremierului Oprea, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) acționează în zonele inundate sau cu risc de inundații cu 1.120 de angajați cu 697 de mijloace și are o rezervă de 4.643 de pompieri jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră și de la Inspectoratul de Aviație.

Citeste si:  Prutul, în faţa celei de-a cincea viituri provenite din Ucraina

Hidrologii au prelungit și extins, miercuri, avertizarea Cod Roșu de inundații, valabilă pe râuri din șapte județe (Olt, Teleorman, Argeș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj și Vâlcea), până vineri după-amiază. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata