O tânără britanică, costumată în pui, face un turneu în 21 de ţări din UE, între care şi România

18

O tânără britanică urmează să efectueze un tur al Europei costumată în pui în cadrul unei campanii pentru a cere o etichetare mai clară a cărnii de pui, relatează Times of Malta.

Tamsin French, 23 de ani, va vizita 21 de țări din UE, între care România, costumată într-un pui numit Rosa, precizează publicația citată.

Tamsin, a cărui familie are o fermă de pui în Devon, Marea Britanie, dorește ca metoda de producție să fie etichetată pe toată carnea de pui produsă în Europa. Turneul de 39 de zile are loc în contextul în care Comisia Europeană revizuiește în această vară etichetarea cărnii de pasăre.

Citeste si:  Insectele sunt mai hrănitoare decât carnea de vită şi pui

Aproximativ 90% din puii crescuți în UE provin din sisteme de interior intensive, ei având o durată medie de viață de aproximativ 39 zile.

‘Puii liberi trăiesc 56 de zile și din momentul în care sunt suficient de maturi să iasă în mediu ei pot sta în copaci sau pe diverse terenuri unde pot avea un comportament natural obișnuit. Este important pentru consumatori să identifice ușor și cu precizie sistemul avicol folosit pentru creșterea puilor’, a declarat Tamsin.

Tamsin pleacă din Londra vineri și va sosi la sediul Parlamentului European din Bruxelles pe 8 septembrie. Ea va face opriri în Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Franța.

Citeste si:  Citi închide activitățile de vânzare cu amănuntul

Femeia va fi însoțită de Johanna Olsson, studentă în științe la Berkshire, și Sam White, militant pentru bunăstarea animalelor din Essex. Turneul lor face parte din campania Labelling Matters administrată de Compassion in World Farming, RSPCA, Soil Association, și World Animal Protection, și susținută de Eurogroup for Animals.

‘O metodă de etichetarea a producției există deja pentru ouă. Aceasta înseamnă că consumatorii pot afla ce fel de sistem agricol a fost folosit pentru a produce ouăle pe care le cumpără și constituie un factor important în creșterea semnificativă a numărului găinilor crescute în condiții normale în Europa’, a afirmat Tamsin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata