Ponta: Pentru portul Constanţa trebuie o strategie de dezvoltare prin parteneriat cu un mare port din China

11

Premierul Victor Ponta este de părere că pentru portul Constanța trebuie gândită o strategie de dezvoltare, inclusiv printr-un parteneriat cu un alt port important din China sau din altă zonă a Asiei, dar și cu porturi din vestul Europei.

„Prin stat se înțelege MT și autoritatea locală. Comisia Europeană ne-a dat acest punct de vedere — împreună trebuie să aibă 50%. Noi acum avem 80% împreună, ceea ce cu 20% Fondul Proprietatea care este, în general, și la alte companii un acționar destul de obstrucționist și care nu ne ajută foarte mult, dar nu ne-am mișcat în vederea modernizării și a eficientizării portului Constanța. Povestea care se lansase prin 2011 — să listăm 5%, e o prostie. Cine vrea 5%? Dar minimum 15%, așa cum am făcut la Romgaz și la Transelectrica, trebuie listat, trebuie să rămână bani în companie pentru investiții.

Citeste si:  DNA cere arestarea preventivă în lipsă a patru persoane în dosarul "Ferma Băneasa"

Trebuie să ai un management performant, ca orice companie listată, pentru că altfel nu te primesc. Trebuie găsită o strategie de dezvoltare prin parteneriatul cu un mare port din China sau din altă zonă a Asiei, cu Rotterdam sau Hamburg, cu Vest. Problema este că fluxul principal de investiții și de mărfuri este Asia, prin Constanța, spre această zonă a Europei”, a spus Ponta, joi seară, la Digi 24. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata