Zborul MH17: NATO spune că are probe incriminatorii împotriva insurgenţilor; Moscova acuză presiuni asupra anchetei

26

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, spune că are dovezi care probează responsabilitatea insurgenților proruși din estul Ucrainei în prăbușirea avionului de linie malaezian Boeing 777 la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, a relatat duminică publicația franceză Midi libre, citată de Ria Novosti.

‘Aceasta este o tragedie umană. Dar, în plus, aceasta este o crimă de război. Avem o mulțime de informații care indică faptul că separatiștii, susținuți de ruși, sunt cei vinovați. Acestea fiind spuse, sunt în favoarea unei anchete internaționale independente și complete pentru a stabili faptele’, a declarat Rasmussen.

Citeste si:  O treime din generaţia "millennials" aprobă comunismul

La solicitarea agenției de presă Ria Novosti de a face unele precizări cu privire la aceste ‘probe’, un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice s-a limitat să răspundă că ‘nu face comentarii despre date provenind de la serviciile secrete’.

Anterior, un alt reprezentant al Alianței declarase pentru aceeași agenție de presă că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu participă la ancheta asupra circumstanțelor producerii catastrofei în care a fost implicat zborul MH17.

În acest context, Rusia l-a acuzat pe secretarul general al NATO că exercită presiuni asupra anchetei în cazul prăbușirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei.

Citeste si:  "Pisica infirmieră" pentru animale bolnave are un milion de admiratori pe internet

‘Fără să mai aștepte încheierea investigației cu privire la zborul MH17, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a decis să pună presiune pe anchetă’, menționează duminică după-amiază, într-o postare pe pagina sa din Twitter misiunea permanentă a Rusiei pe lângă NATO.

Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a afirmat anterior că, dacă Rasmussen ar fi avut la dispoziție dovezi credibile despre faptul că rebelii sunt cei responsabili de prăbușirea avionului de linie malaezian în estul Ucrainei, le-ar fi prezentat opiniei publice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Dar despre crimele comise de americani si aliatii lor in Irak,Libia,Afganistan si in general,in toata lumea,nici un cuvint?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata