Ialomiţianu (PDL): Deficitul bugetar ar putea să o ia la vale pentru că au dispărut Voinea şi Gherghina

Deficitul bugetar ar putea „să o ia la vale” pentru că au dispărut cei doi „jandarmi”, Liviu Voinea și Gheorghe Gherghina, a declarat luni deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, la dezbaterea „Risipirea banilor publici și planificarea financiară pe proiecte și programe”.

„Nu avem buget, nu avem prioritizare. Avem deficitul bugetar, dar s-ar putea să o ia la vale pentru că au dispărut acei „jandarmi”, cei doi, domnii Voinea și Gherghina, care au plătit cu funcția pentru că nu au fost de acord cu anumite cheltuieli”, a spus Ialomițianu.

Citeste si:  Cum teama de contagiere a declanşat o febră a reducerilor în Europa

Potrivit acestuia, în momentul de față România nu se mai conduce după buget.

„În momentul de față nu mai avem buget. România, în momentul de față, nu se mai conduce după buget. Se conduce după cât încasăm. Lucrul acesta l-a spus și actualul ministru de finanțe, doamna Ioana Petrescu, care a spus — de ce să comparăm în execuția bugetară cât am prevăzut în buget și cât am încasat, pentru că sunt niște cifre după niște estimări și nu întotdeauna sunt realiste. Atunci cum s-a întocmit bugetul? Vrea să acopere o lipsă de performanță privind încasările”, a mai afirmat deputatul PDL.

Citeste si:  FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în pofida preţului scăzut al petrolului

Ialomițianu a mai spus că ținta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greșită.

„Singurul obiectiv, până în momentul de față, este încadrarea în deficitul bugetar. Ținta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greșită. Cu ce ne confruntăm? Tăieri de investiții și introducere de impozite și taxe”, a mai arătat Ialomițianu.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata