Percheziţii într-un dosar de delapidare de fonduri pentru activităţi sportive

17

Polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor desfășoară marți trei percheziții, dintre care două la locuințele unor persoane bănuite de abuz în serviciu, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală, și una la o instituție, informează un comunicat de presă al IGPR.

În această cauză vor fi conduse la audieri șapte persoane.

Potrivit IGPR, în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a reținut că destinația unor sume de bani alocate unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv nu a fost respectată, acestea fiind distribuite la evenimente sportive care nu s-au mai desfășurat, situație rezultată și în urma verificării destinației bugetului alocat de către ministerul de resort, pentru participarea la o competiție sportivă în străinătate. Sumele de bani au fost decontate necorespunzător și cheltuite în alte scopuri decât cele pentru care fuseseră alocate.

Citeste si:  Poliţiştii din Mehedinţi - percheziţii la persoane bănuite de evaziune; prejudiciu - de peste 10 milioane de euro

Totodată, s-a mai stabilit că două dintre persoanele bănuite cu specimen de semnătură în bancă, precum și card aferent contului persoanei juridice de drept privat din domeniul sportiv ar fi dispus virarea unor sume de bani în interes propriu sau al altor terți.

Prejudiciul este de aproximativ 650.000 de lei, precizează sursa citată.

Polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, au efectuat pe 30 iunie verificări la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv și la alte 27 societăți comerciale, vizând relațiile comerciale desfășurate între acestea.

Citeste si:  Nicolae Capră, finanţator al Petrolului Ploieşti, implicat în dosarul de evaziune al lui Florian Walter

Din anchetă au rezultat indicii că reprezentanții structurii sportive ar fi înregistrat în contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip ‘fantomă’, pentru achiziționarea de bunuri sau servicii. Operațiunile comerciale se presupune că erau fictive, în scopul însușirii în interes personal a banilor.

De asemenea, există suspiciuni că importante sume de bani alocate de administrația publică centrală pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite în alte scopuri, fiind virate către conturile proprii ale persoanelor cu funcții de conducere din cadrul structurii sportive, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  CFR Călători a introdus servicii specializate de pază în trenuri

 (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata