Macovei: Candidez ca independent şi mă bazez în campanie pe voluntari şi mici donaţii de la susţinători

38

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, miercuri, că va candida la alegerile prezidențiale ca independent, că își dorește schimbări în nivelul de trai din România, în Educație, Sănătate și Justiție și că se va baza în campania electorală pe sprijinul voluntarilor și pe micile donații venite din partea oamenilor care o susțin.

„Aseară am lansat public online candidatura pentru Președinția României. A fost un mare succes și le mulțumesc tuturor celor care s-au arătat a fi alături de mine. Am avut zeci de mii de vizualizări și deja sute de oameni care s-au înscris ca voluntari și ca suporteri în această campanie și asta din prima jumătate de oră. Foarte clar am să spun încă o dată: da, candidez pentru funcția de președinte al României”, a declarat Monica Macovei într-o conferință de presă.

Citeste si:  Băsescu: Nimeni din cei care fură să nu stea liniştiţi

Europarlamentarul PDL a precizat că își asumă această candidatură ca independent și se va baza în campanie pe sprijinul oamenilor, pe voluntariat și pe mici donații ale celor care doresc să o susțină.

„De ce candidez? Candidez pentru că mă interesează România, vrem să schimbăm România alături de oameni și de românii care vor acest lucru: investiții curate, competiție, locuri de muncă, sănătate, educație și multe alte lucruri care se fac cu determinare, cu curaj și, desigur, cu negociere”, a declarat Macovei.

Europarlamentarul PDL a adăugat că aduce nou în politica românească cel puțin trei lucruri.

„Aduc o experiență națională și internațională mare și aduc obiective atinse și la nivel național, și la nivel internațional. De asemenea, aduc integritate pe scena politică. Și, folosind aceste lucruri, îmi voi realiza obiectivele pentru țară împreună cu românii”, a declarat Macovei.

Citeste si:  Dragnea: Ponta nu a luat decizia de a candida la prezidenţiale, noi în PSD nu am stabilit că trebuie să avem un candidat propriu

Ea a prezentat ca principale obiective pentru țară „locuri de muncă, bunăstare, prosperitate”, care înseamnă creșterea investițiilor, reducerea fiscalității, luarea poverii de umerii IMM-urilor.

„La Educație trebuie să trecem de la asimilarea de cunoștiințe la asimilarea de competențe și, în al doilea rând, trebuie să avem o corelare făcută pe câțiva ani înainte și pe termen lung între cerințele pieței muncii și ceea ce oferim liceenilor și studenților. Nu putem să producem oameni care nu au joburi pe câmpul muncii. În ceea ce privește Sănătatea, românii trebuie să fie un popor sănătos și aici voi spune un singur lucru: un pachet minim, dar cu servicii excepționale pentru toți românii de la ultimul colț până la București”, a mai declarat Macovei.

Citeste si:  Ponta: Pe 2 noiembrie va fi primul tur al alegerilor prezidenţiale, pe 16 noiembrie al doilea tur

Europarlamentarul PDL a spus că pentru realizarea obiectivelor afișate ca președinte va chema la negocieri ceilalți actori politici implicați.

„Candidez pentru funcția de președinte și fiecare președinte trebuie să aibă o viziune pentru țara lui. Trebuie să știi ce vrei pentru țara ta. Mijloacele sunt în Constituția României și, evident, exprimarea publică și determinarea oamenilor să vrea aceste lucruri pentru că atunci Guvernul trebuie să le facă. Vă spun foarte pe scurt: prin negociere, prin aducerea oamenilor la masă. (…) Acesta este primul mijloc prin care doresc să fac asta, prin negociere”, a afirmat Macovei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata