FAO: Preţurile produselor alimentare au ajuns în iulie la cel mai redus nivel din ultimele şase luni

Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a înregistrat în iulie cel mai redus nivel din ultimele șase luni, în principal ca urmare a scăderii prețurilor la cereale, produse lactate și uleiuri vegetale, creșteri fiind înregistrate la carne și zahăr, arată datele publicate joi de FAO, transmite Reuters.

FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate de un coș de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne și zahăr.

Citeste si:  Exemplul kosovar dă aripi altor state nerecunoscute

În iulie, acest indice a atins o valoare medie de 203,9 puncte, în scădere cu 4,4 puncte (sau 2,1%) față de valoarea înregistrată în iunie. FAO a precizat că indicele prețurilor la cereale a atins în luna trecută o medie de 185,4 puncte, cu 10,7 puncte (sau 5,5%) mai puțin decât în iunie, în principal datorită așteptărilor privind producțiile ridicate așteptate în marile state producătoare de cereale.

Separat, FAO și-a îmbunătățit estimările privind producția mondială de cereale înregistrată în 2014, până la nivelul de 2,498 miliarde tone, cu 18 milioane tone mai mult decât prognozele anterioare. De asemenea, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a îmbunătățit estimarea privind stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului din 2015 la 604,1 milioane tone, cu 5% mai mult decât precedenta prognoză, de 576 milioane tone. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata