Înotătorul român Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii

18

Petroșeneanul Avram Iancu, de 38 de ani, a început joi dimineața traversarea înot a Canalului Mânecii, între coasta britanică și cea franceză, antrenorul său estimând că sportivul amator ar putea finaliza cursa în lungime de 40 de kilometri în circa 15 ore.

Înotătorul a început traversarea din zona Dover (sud-estul Marii Britanii), de pe plaja Shakespeare Beach, și este asistat din barca ”Louise Jane” de antrenorul său, Ioan Cordea, de pilotul Andy King și de o echipă a publicației românești ”Anunțul de UK”, care transmite evenimentul sub formă ”live text”.

Citeste si:  FMI: Direcţionarea intrărilor de capital, principala provocare pentru statele Europei emergente

Potrivit publicației menționate, valurile sunt „puțin cam mari”, motiv pentru care antrenorul și pilotul navei au apreciat că traversarea Canalului Mânecii ar putea dura circa 15 ore.

Traversarea se va face doar în slip și cu o cască pe cap, nefiind permisă folosirea costumului de neopren. Înotătorul ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanță față de malul englez.

De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroșani, Avram Iancu își dorește să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii. Sportivul a luat legătura cu Channel Swimming Association, singura organizație abilitată să organizeze, să aprobe și să ateste aceste încercări ale înotătorilor.

Citeste si:  Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile mai arată că din șase înotători, pregătiți după toate regulile vieții sportive, doar unul reușește să câștige această confruntare cu natura. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata