EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

Izolarea termică a clădirilor publice ar putea fi asigurată cu bani din Fondul de Mediu

Administrația Fondului de Mediu /AFM/ ar putea aloca fonduri pentru reabilitarea termică a clădirilor publice, dar numai dacă spațiul bugetar al Fondului pentru Mediu o va permite, a declarat, joi, Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, în cadrul ediției a XXII-a a Conferințelor Focus Energetic.

‘Subvenții europene pentru izolarea termică a clădirilor. La ora actuală se folosesc sume din Fondul Social și intră în atribuțiile Ministerului Dezvoltării. Ne gândim că, dacă la nivelul Administrației Fondului de Mediu vom reuși să creăm spațiu de buget suficient, am putea intra și pe domeniul izolării termice a clădirilor publice pentru că statul român plătește foarte mult pe eficiența energetică în domeniul public, când vorbim de activități educaționale, activități în domeniul sănătății. Încercăm, dacă va fi spațiu bugetar suficient, să alocăm bani din Fondul de Mediu pentru beneficiul acestei instituții’, a precizat Korodi.

Conferințele Focus Energetic continuă, joi, cu ediția a XXII-a, eveniment în care este dezbătută tema ‘Finanțarea investițiilor energetice în condițiile noilor viziuni naționale și europene’.

Pe lista invitaților conferinței se află, printre alții: Atilla Korodi — ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Niculae Havrileț — președintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie /ANRE/, Gabriel Dumitrașcu — director general în cadrul Departamentului pentru Energie, Remus Borza — administrator judiciar Hidroelectrica și Valeriu Bivol — director Complexul Energetic Oltenia.

Conferințele Focus Energetic sunt evenimente business-to-business high-level, care fac posibilă întâlnirea dintre oficialități și reprezentanții de marcă ai domeniului energiei, deschizându-se, astfel, noi oportunități de informare și colaborare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata