Doi indonezieni şi-au regăsit fiica la zece ani de la tsunami

38

Doi indonezieni și-au regăsit fiica la zece ani de la valul tsunami din 2004, când a supraviețuit ținându-se de bucăți de lemn.

Pe 26 decembrie 2004, Raudhatul Jannah, care avea atunci patru ani, și fratele ei, Arif Pratama, de șapte ani, au fost luați de valul uriaș care a făcut peste 220.000 de victime în țări din Oceanul Indian, dintre care 170.000 în Indonezia. Provincia indoneziană Aceh din insula Sumatra, unde locuia familia, a fost devastată și mii de locuitori au pierit atunci, amintește vineri AFP.

Citeste si:  Marele cutremur din Chile din 2010 a provocat seisme în Antarctica

Părinții lui Jannah au supraviețuit, dar își pierduseră orice speranță să își găsească copiii. În luna iunie însă, un unchi al copiilor a văzut într-un sat din Aceh o fată care venea de la școală și a fost surprins de asemănarea cu mama lui Jannah. S-a informat și a aflat că fata scăpase din tsunami: ajunsă pe o insulă din sud-vestul provinciei, ea a fost adusă pe continent de un pescar a cărui mamă a crescut-o, crezând că este orfană. Părinții lui Jannah au mers în sat să vadă dacă fata de 14 ani este cu adevărat fiica lor și pentru a o lua acasă. Ei sunt gata să facă teste ADN pentru a dovedi că Jannah este fiica lor.

Citeste si:  Norvegia va interzice cerşetoria în locurile publice

Familia trăiește de acum cu speranța unei noi minuni după ce au mai aflat o veste bună: Jannah le-a spus părinților că și fratele ei a supraviețuit valului tsunami. ‘Sperăm să îl găsim și pe fratele ei’, a declarat tatăl copiilor, Septi Ramgkuti (52 de ani), care a cerut și ajutorul poliției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata