Dragnea: Scrisoarea transmisă de Iohannis Guvernului, neserioasă; nu modificăm data alegerilor

10

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a calificat, luni, drept „neserioasă” solicitarea venită din partea liderului PNL, Klaus Iohannis, cu privire la modificarea datei la care urmează să fie organizate alegerile prezidențiale.

„Încercăm să vedem care sunt motivațiile adevărate, pentru că, pe fond, este o scrisoare neserioasă. (…) Nouă ni se pare o cerere neserioasă pentru că este o hotărâre de guvern care se încadrează în prevederile legale, iar acestea spun că alegerile se pot organiza nu mai devreme de luna precedentă lunii în care se încheie mandatul președintelui. Nu văd de ce a cerut efectiv și nu avem de gând să modificăm, pentru că sunt aceleași condiții pentru oricare dintre candidații la prezidențiale”, a spus Dragnea, înainte de o întâlnire cu liderii de organizații județene ale PSD.

Citeste si:  Filmul "Closer to the moon" al lui Nae Caranfil - marele câştigător al Premiilor Gopo, cu nouă statuete

Potrivit lui Dragnea, datele de 2 și, respectiv, 16 noiembrie ar fi cele mai bune pentru a-i chema pe români la urne, iar alegerile vor fi organizate în mod corect.

„Dacă facem alegerile în 2 și 16 noiembrie, după părerea domnului Iohannis, se pot frauda și dacă le facem în decembrie nu se pot frauda? Nu. Alegerile vor fi organizate în mod corect, așa cum au fost organizate și celelalte alegeri în acești doi ani. În ceea ce privește data alegerilor, eu cred că și pentru cetățeni este mai bine. Nu cred că este corect, onest din partea Guvernului să oblige românii să meargă prin nămeți la alegeri. Când să vină la alegeri? De Crăciun? Eu cred că 2 și 16 noiembrie sunt două date foarte bune, cu șanse egale pentru toți candidații. Domnul Iohannis ar trebui să se pregătească pentru campania sa și să spună românilor ce vrea să facă”, a spus liderul PSD.

Citeste si:  Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a celor patru foşti miniştri în dosarul Rompetrol II

În opinia sa, principala motivație a scrisorii pe care liderul PNL, Klaus Iohannis, a transmis-o Guvernului ar fi aceea de a-l ajuta pe președintele Traian Băsescu să își termine mandatul la mijlocul lunii decembrie.

„Eu cred că Băsescu nu a avut curaj să ceară în mod direct să fie ajutat să își termine mandatul în 22 decembrie și a cerut-o prin omul lui, Iohannis, pentru că, după alegerile din 16 noiembrie, dacă și cred că va câștiga Victor Ponta, pe Băsescu nu o să-l mai bage nimeni în seamă. Asta cred că este principala motivație”, a conchis social-democratul.

Citeste si:  BNS a solicitat sprijin pentru adoptarea unui instrument european privind atenuarea riscului de şomaj

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a transmis, săptămâna trecută, Guvernului o scrisoare prin care solicită modificarea datei la care vor fi organizate alegerile prezidențiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata