O invenţie pe zi: Unghiile false

24

Unghiile false (sau unghiile artificiale) sunt accesorii de modă care acoperă unghiile naturale cu ajutorul a diferite tehnici și materiale.

Încă din Antichitate femeile s-au îngrijit de unghiile lor, devenite un simbol al feminității. Femeile egiptene își prelungeau unghiile cu fildeș, oase sau aur și le aranjau pentru a arăta cât mai frumos.

Pe vremea Dinastiei Ming (1368-1644), femeile nobililor purtau unghii false foarte lungi ce simbolizau statutul în societate și indicau că, față de femeile de rând, ele nu trebuia să presteze muncă manuală.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Detectorul de metale

În Grecia secolului al XIX-lea, femeile cu statut social mai ridicat își puneau pe degete coji goale de fistic. Moda de a purta unghii false a început astfel să se răspândească.

În anul 1954, americanul Fred Slack a inventat unghiile din acril. Medic stomatolog, Slack și-a rupt o unghie în timp ce lucra și a încercat să-și realizeze o unghie nouă temporară din acril (material folosit adesea în stomatologie), rezultatul fiind unul foarte apropiat de modelul natural. După multe experimente cu diferite materiale menite să-i perfecționeze invenția, el și cu fratele său, Tom, și-au patentat un model fiabil și au fondat compania ”Patti Nails”.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Periuţa de dinţi

Gelul pentru construcția unghiilor false a apărut în ultimii 20 de ani, iar aplicarea lui s-a dovedit a fi mai ușoară decât cea a acrilului. Fiind inodor, gelul a început să fie folosit și de saloane. Totuși unghiile din acril au rămas în continuare preferate deoarece au proprietatea de a ascunde mai bine imperfecțiunile și oferă un aspect mai natural al unghiilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata