Alexandros Motors estimează că va vinde 400 de automobile Great Wall în România, în 2015

18

Compania Alexandros Motors estimează că va vinde pe piața românească, anul viitor, 400 de automobile Great Wall, produse la fabrica Lovech din Bulgaria, a declarat luni, directorul general al companiei, Bogdan Ciocâlteu.

Alexandros Motors, care face parte din Alexandrion Group România, a semnat luni cu Litex Motors JSC Bulgaria un contract de distribuție exclusivă pentru automobilele Great Wall Motor în România.

Distribuția și mentenanța automobilelor va fi asigurată prin intermediul unei rețele de 20 de dealeri, iar rețeaua de distribuție va fi lansată până la finalul lunii septembrie.

Citeste si:  Michael Jackson "trăia în mizerie şi urina pe podea", susţin foste menajere de la Neverland

În România vor fi lansate trei modele — două SUV-uri (sport utility vehicle) H5 și H6 și pickup-ul (camioneta) Steed 5, poziționate ca preț sub modelele sud-coreene și japoneze, dar peste SUV-ul autohton Dacia Duster.

Spre exemplu, SUV-ul Great Wall H6, echipat ‘full-option’, va costa pe piața românească 24.700 euro (cu TVA inclusă), iar pickup-ul Steed 5 va costa 14.000 de euro.

Great Wall Motor este cel mai mare producător privat de mașini SUV și pickup din China, iar în martie 2013 a depășit pragul de un milion de mașini vândute. Compania chineză exportă în Europa, Australia, Africa, America Centrală și de Sud, Orientul Mijlociu și Asia și deține unități de producție în Rusia, Bulgaria, Ecuador, Iran și Egipt.

Citeste si:  Peste 130 tone de legume şi fructe, confiscate de poliţiştii de investigarea fraudelor

Mașinile Great Wall au mai fost comercializate în România în urmă cu câțiva ani. În 2007 și 2008, în România au fost vândute peste 300 de SUV-uri Hover CUV, produse de Great Wall.

Noile modele care vor fi comercializate în România sunt echipate cu motoare diesel și pe benzină, o noutate fiind turbodieselul de doi litri și 144 CP, realizat de chinezii Great Wall.

După o colaborare de opt ani cu Great Wall Motor, Alexandros Motors se alătură rețelei europene de distribuitori pentru compania chineză, din care mai fac parte firme din Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Macedonia, Serbia și Slovenia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata