Claudia Boghicevici (ACL): Şomerii ar putea fi stimulaţi să-şi găsescă locuri de muncă printr-o indemnizaţie regresivă

19

Deputatul democrat-liberal Claudia Boghicevici este de părere că una dintre modalitățile prin care șomerii ar putea fi stimulați să-și găsescă de lucru ar fi scăderea treptată a indemnizației de șomaj.

‘În cursul acestei vacanțe parlamentare, am discutat cu conducătorii mai multor instituții deconcentrate ale statului precum și a mai multor ONG-uri, cu care am dezbătut viitoarele propuneri de inițiative legislative pe care intenționez să le prezint colegilor mei parlamentari, iar ulterior să le promovez în Parlamentul României. Conform unuia dintre aceste proiecte ce va fi supus dezbaterii, indemnizația de șomaj ar trebui să fie regresivă, urmând ca aceasta să fie una dintre modalitățile ca șomerii să fie stimulați pentru a-și căuta locuri de muncă’, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Claudia Boghicevici.

Citeste si:  INS: Rata şomajului a scăzut în iunie cu 0,2 puncte procentuale, la 7,1%

Ea a arătat că, în urma discuțiilor purtate cu directorii instituțiilor deconcentrate, dar și cu funcționari sau simpli cetățeni, a ajuns la concluzia că există mulți șomeri care ar avea oferte de muncă, însă preferă să stea acasă și să primească indemnizația de șomaj.

‘Cei cu care am discutat sunt de părere că, dacă indemnizația ar scădea treptat, respectivii oameni ar fi stimulați să-și caute de lucru înainte de expirarea perioadei de șomaj’, a afirmat deputatul ACL.

De asemenea, Boghicevici și-a exprimat preocuparea față de găsirea unor soluții prin care dialogul între angajatori și directorii de școli, precum și cel între angajatori și tineri, să fie unul real deoarece, deși există finanțare prin multiple programe, nicio parte nu manifestă interes pentru acestea. Unul dintre aceste programe, a menționat deputatul PDL, este „Garanția pentru tineri”, care prevede că tinerii absolvenți ar trebui ca, în patru luni de la terminarea școlii, să își găsească locuri de muncă.

Citeste si:  OIM estimează 215 milioane de şomeri la nivel global în 2018

‘Noi, parlamentarii, putem și ne oferim chiar să mediem asemenea întâlniri, la care să discutăm inclusiv despre măsurile pe care le ia Uniunea Europeană pentru accesibilitatea tinerilor pe piața muncii’, a subliniat deputatul Claudia Boghicevici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dany spune

    Mai umbla prin tara cucoano si vei vedea prin multe judete unde nu se gaseste de lucru pt tineri, dar cei peste 50 de ani nu ii mai angajeaja nimmeni, incearca te rog sa traiesti o luna cu min pe economie si voi deveni un fan al tau.Ps..daca ai si un copil nu vei reusi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata