EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat de prefect din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa

Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis luni un ordin de suspendare din funcție a lui Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean (CJ), după ce Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis  de Cancelaria Prefectului, ordinul de suspendare din funcție a lui Nicușor Constantinescu are la bază Încheierea Curții de Apel București nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Ordinul de suspendare de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, până la încetarea măsurii arestării preventive, poate fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Curtea de Apel București a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Cererea de arestare a fost înaintată de procurorii DNA, care susțin că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Șeful CJ Constanța a suferit o intervenție chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, la Adevărul Live, că DNA a transmis către instanță formalitățile necesare pentru ca președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, să fie dat în urmărire internațională.

„Nicușor Constantinescu părea că este în SUA, la ultimele informații pe care noi le-am avut în timpul judecării solicitării de arestare preventivă. Pot să vă spun că vineri au fost transmise către tribunal formalitățile pentru a fi dat în urmărire internațională și pentru se pune în executare mandatul. Nu știu dacă Ministerul Justiției a transmis mai departe aceste solicitări. Urmează ca autoritățile din SUA să pună în aplicare acest mandat”, a spus Kovesi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata