Nicuşor Constantinescu a fost suspendat de prefect din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa

Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis luni un ordin de suspendare din funcție a lui Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean (CJ), după ce Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis  de Cancelaria Prefectului, ordinul de suspendare din funcție a lui Nicușor Constantinescu are la bază Încheierea Curții de Apel București nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Ordinul de suspendare de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, până la încetarea măsurii arestării preventive, poate fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Citeste si:  Şeful ASF, Dan Radu Ruşanu, la DNA

Curtea de Apel București a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Cererea de arestare a fost înaintată de procurorii DNA, care susțin că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Șeful CJ Constanța a suferit o intervenție chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, la Adevărul Live, că DNA a transmis către instanță formalitățile necesare pentru ca președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, să fie dat în urmărire internațională.

Citeste si:  Misiune umanitară - 20.000 de măşti FFP2 au plecat către Lituania

“Nicușor Constantinescu părea că este în SUA, la ultimele informații pe care noi le-am avut în timpul judecării solicitării de arestare preventivă. Pot să vă spun că vineri au fost transmise către tribunal formalitățile pentru a fi dat în urmărire internațională și pentru se pune în executare mandatul. Nu știu dacă Ministerul Justiției a transmis mai departe aceste solicitări. Urmează ca autoritățile din SUA să pună în aplicare acest mandat”, a spus Kovesi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner