Nigerul adoptă un „plan de urgenţă” anti-Ebola

18

Nigerul, unde nu s-a înregistrat deocamdată niciun caz de Ebola, a adoptat un „plan de urgență” împotriva epidemiei care s-a abătut asupra Africii de Vest, a anunțat, luni, guvernul de la Niamey, informează AFP.

‘Niciun caz de Ebola nu s-a înregistrat în Niger. Cu toate acestea, țara a luat măsuri, adoptând un plan de urgență pentru a preveni maladia’, a anunțat ministrul sănătății al Nigerului, Mano Aghali.

În valoare de circa 183.000 de euro, acest plan vizează ‘întărirea acțiunilor de supraveghere’ din aeroporturi, de la posturile de frontieră terestre și din gări, precum și ‘controale întărite’ asupra importurilor de carne de animale sălbatice, a precizat Aghali.

Citeste si:  Virusul Ebola are origini mai vechi decât s-a crezut

Planul prevede, de asemenea, formarea personalului sanitar în problematica Ebola și ‘dinamizarea’ echipelor de supraveghere epidemiologică de pe teritoriul țării.

Potrivit unui ultim bilanț, epidemia de Ebola, care a lovit de la începutul anului Guineea, Liberia, Sierra Leone și, de la începutul lui iulie, Nigeria, a provocat peste 960 de morți dintr-un total de aproape 1.800 de cazuri (confirmate, suspectate sau probabile), cu precădere în primele trei țări menționate.

Nigerul, una dintre țările cele mai sărace din lume, se învecinează cu Nigeria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata