OMS: Este nevoie de 100 de milioane de dolari în lupta împotriva Ebola

12

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat miercuri, în Etiopia, că este nevoie de 100 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola, care a ucis deja peste o mie de persoane în Africa de Vest, potrivit EFE.

‘Este nevoie de încă 100 de milioane de dolari pentru a se face față celei mai grave epidemii provocate de virusul Ebola, care afectează patru țări din Africa de Vest’, a spus reprezentantul OMS, Pierre M’Pele Kilebou, într-o conferință de presă desfășurată sub auspiciile Uniunii Africane (UA) în capitala Etiopiei, Addis Abeba.

Citeste si:  România, drumul de la patimi la lumină. Prima parte: "Patimile"

OMS a declarat vineri epidemia de Ebola drept ‘urgență publică sanitară internațională’.

‘Până astăzi s-au înregistrat peste 1.800 de cazuri cu o rată a mortalității ce oscilează între 45% și 75% în cinci luni’, a precizat Kilebou.

De la apariția focarului, în martie, în Guineea, OMS a trimis aproape 200 de persoane în cele patru țări afectate — Guineea, Liberia, Sierra Leone și Nigeria — pentru a coordona măsurile în criza sanitară.

Liberia a anunțat marți că îi va trata cu ZMapp pe doi dintre medicii săi afectați de Ebola. ZMapp, aflat încă în fază experimentală, a fost administrat în cazul a trei pacienți infectați, a ameliorat starea de sănătate a doi dintre ei, doi cetățeni americani, însă al treilea, un spaniol, a decedat marți la Madrid.

Citeste si:  O analiză de sânge poate dezvălui toate virusurile cu care am fost infectaţi de-a lungul vieţii

Uniunea Africană a considerat o ‘urgență’ folosirea medicamentelor experimentale pentru tratarea pacienților afectați de virus. ‘Fiind vorba despre o boală mortală, orice ajutor este binevenit, inclusiv angajamentul guvernului canadian de a furniza medicamentul unui număr de 1.000 de pacienți afectați de Ebola’, a spus responsabilul cu probleme sociale al UA, Mustapha Sidki.

OMS a aprobat folosirea tratamentelor experimentale împotriva Ebola însă nu a precizat cine va avea prioritate pentru a primi mostrele de medicament.

Uniunea Africană a anunțat că viitorul său summit, care se va desfășura în septembrie în Burkina Faso, va aborda un răspuns coordonat pe întregul continent pentru combaterea epidemiei.

Citeste si:  Peste 9.000 de specii sunt indexate într-un nou atlas dedicat biodiversităţii marine a Antarcticii

Ebola, care se transmite prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor ori animalelor infectate, cauzează hemoragii grave și poate avea o rată a mortalității de 90%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata