Fidel Castro şi-a aniversat cei 88 de ani într-o atmosferă discretă

41

Fostul președinte al Cubei, Fidel Castro, retras de la putere în 2006 din motive de sănătate, și-a aniversat, miercuri, 13 august, cei 88 de ani într-o atmosferă de maximă discreție, în timp ce cubanezii l-au salutat prin concerte și expoziții, informează AFP.

Părintele Revoluției cubaneze nu și-a făcut apariția în public, Fidel Castro trăind retras în casa sa din vestul Havanei, unde se consacră scrisului și îi primește, ocazional, pe diverși demnitari străini.

Ultima apariție în public a lui Fidel Castro a fost la începutul lui ianuarie, cu prilejul inaugurării unei galerii de pictură în capitala cubaneză.

Citeste si:  Viaţa de lux a lui Fidel Castro

O serie de concerte, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, i-au fost dedicate marți seara, iar o expoziție fotografică ‘Fidel es Fidel’ (Fidel este Fidel) a fost inaugurată cu această ocazie în Piața Revoluției, loc central de festivități pentru regimul cubanez.

La rândul său, televiziunea cubaneză a relatat pe larg sfârșitul lucrărilor de renovare la casa natală a lui Fidel Castro, la Biran, în provincia Holguin, la 750 de kilometri sud-est de Havana.

Președinții nicaraguan Daniel Ortega și venezuelan Nicolas Maduro au transmis mesaje de simpatie, a informat cotidianul oficial Granma. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata