Snowden afirmă că a lăsat ”urme electronice” în documentele pe care le-a copiat

14

Fostul colaborator al Agenției americane de Securitate Națională (NSA), Edward Snowden, a declarat că a lăsat ”urme electronice” în documentele pe care le-a copiat din arhivele secrete ale SUA. Astfel, el ar fi marcat în mod intenționat dosarele copiate, a relatat Snowden într-un interviu acordat publicației Wired. Întregul material publicat miercuri de revista britanică se întinde pe câteva pagini, informează ITAR-TASS.

Potrivit lui Snowden, afirmațiile guvernului SUA, conform cărora el ar fi pus mâna pe 1,7 milioane de documente, reprezintă o cifră exagerată. Snowden a anunțat că a lăsat ”o urmă electronică” în fiecare document pe care l-a copiat, iar în prezent serviciile interesate pot stabili cu exactitate ce dosare au fost și ce dosare nu au fost copiate de el.

Citeste si:  Fotbal: Cosmin Olăroiu, numit selecţioner al echipei Arabiei Saudite

Interviul cu Snowden a fost realizat la Moscova de corespondentul revistei, Jim Bamford. Potrivit jurnalistului, el ar fi discutat cu fostul consultant al (NSA) în decurs de trei zile.

Referindu-se la posibila sa revenire în SUA, Snowden a declarat că ”este gata să se întoarcă și chiar să ajungă la închisoare, însă este necesar să se înțeleagă scopul acestor acțiuni”. ”Nu pot permite ca legea să devină o armă politică sau să sperii prin exemplul meu alți oameni care sunt gata să lupte pentru drepturile lor”, a spus Snowden. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata