Bulgaria a interceptat un iaht de lux furat care se îndrepta către România cu 60 de imigranţi clandestini sirieni şi irakieni

13

Paza de coastă a Bulgariei a interceptat un iaht de lux înmatriculat în această țară, dar care fusese furat în Turcia și se îndrepta către România cu 60 de imigranți clandestini proveniți din Siria și Irak, a anunțat duminică site-ul bulgar Standard News.

Iahtul a fost interceptat în zona Capului Shabla și a fost furat de la Istanbul cu trei zile în urmă, după cum declară proprietarul lui, un cetățean bulgar. Ambarcațiunea este proiectată să transporte cel mult șase persoane, așadar este un miracol faptul că nu s-a scufundat cu cei 60 de pasageri.

Citeste si:  Tentativă de luare de ostatici la o şcoală din Moscova: Atacatorul - un elev de nota zece

Standard News scrie că furtul iahtului pare să facă parte dintr-o schemă de trafic de refugiați, întrucât două familii turce l-au închiriat pentru a face un charter al agenției de turism ‘Evergreen’, raportând ca destinație România, astfel încât să se evite porturile Bulgariei, unde ambarcațiunea fusese deja declarată furată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata