Jurnalistul Iosif Buble obţine în instanţă interzicerea folosirii denumirii „pesurse.ro”

27

Jurnalistul Iosif Buble, care deține site-ul stiripesurse.ro, a câștigat la Tribunalul București suspendarea folosirii de către alte persoane a semnelor „pesurse”, „pesurse.ro”, „spesurse” și numele de domeniu www.pesurse.ro, în cadrul unui proces pe care l-a deschis pentru marca „pesurse”.

Iosif Buble a înființat site-ul pesurse.ro, pe care însă l-a pierdut în favoarea SC Inventus Research SRL, ai cărui administratori au fost acuzați de jurnalist că au preluat „ostil” site-ul respectiv, motiv pentru care jurnalistul i-a dat în judecată.

„Admite cererea. Obliga pârâta la: 1. încetarea de îndată a folosirii în activitatea comercială și în orice alta activitate jurnalistică, editorială, de presă, publicistică sau în oricare dintre serviciile cuprinse în clasele 16, 35, 38, 41, 42, a semnelor „pesurse”, „pesurse.ro”, „spesurse” și ca nume de domeniu www.pesurse.ro 2; încetarea de îndată a reproducerii, respectiv a punerii la dispoziția publicului, prin orice fel, precum și a editării, publicării sau multiplicării, fără acordul reclamanților, a operelor aduse la cunoștința publicului de către aceștia, anterior datei de 1.01.2014 pe site-ul www.pesurse.ro. până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 17844/3/2014 aflat pe rolul Tribunalului București — Secția a III — a Civilă. Obligă pârâta la plata către reclamanți a sumei de 5.175,43 lei, cheltuieli de judecată. Numai cu drept de apel în 5 zile de la pronunțare; cererea de apel se depune la Tribunalul București. Pronunțată în ședință publică, astăzi 18.08.2014″, se arată în decizie.

Citeste si:  Cum să reduci factura la telefon. Zi-le că renunţi

Pe rolul Tribunalului București se află un alt dosar, în care Iosif Buble și SC European Business Environment SRL au calitatea de reclamanți, iar SC Inventus Research SRL și Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică au calitatea de pârâți, obiectul procesului fiind marca „pesurse”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata