Ponta: România are nevoie de o Justiţie independentă şi eficientă

14

România are nevoie de o Justiție independentă și eficientă, care să fie „egală pentru toți”, a declarat, luni, la Antena 3, premierul Victor Ponta.

„Categoric, avem nevoie de o Justiție independentă și eficientă. (…) Sunt un om care a lucrat înainte de a face politică în Justiție, acea Justiție trebuie să aibă însă un element fundamental, să arate că este într-adevăr egală pentru toți. Cum îl tratăm pe Gâdea, așa îl tratăm și pe Ponta. Nu pe Gâdea, acum, că ne supără și pe Ponta mai târziu”, a spus prim-ministrul.

El a menționat că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a comunicat că 500 de agricultori sunt „luați în aceste zile să dea declarații”. „Îmi spunea ministrul Agriculturii că sunt vreo 500 de agricultori care sunt luați zilele acestea să dea declarații pentru nu știu ce s-a întâmplat. Evident că acolo nu vorbim despre o persoană bogată, importantă, care a făcut ceva rău. Acolo vorbim despre lucruri mărunte, lucruri care se întâmplă în viața de zi cu zi și mesajul pe care îl dăm nu este că facem dreptate, ci eventual că intimidăm, că stârnim teroare. (…) Repet, cred că rolul Justiției este acela, în primul și în primul rând, de a-i proteja pe oameni de cei răi, nu de a-i speria pe oameni, nu de a-i înfricoșa, nu de a-i teroriza”, a explicat Ponta.

Citeste si:  Buzău: Primarul comunei Cernăteşti, condamnat la doi ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani, în România a existat „un război intern”.

„În acești 10 ani am avut un nesfârșit război intern al românilor contra românilor, presa lui Băsescu contra a tuturor celorlalți, a celor care lucrează la stat contra celor care lucrează în privat, pensionarii contra tineri, profesorii contra părinți, medicii contra geniului rău, că este un geniu rău al lui Traian Băsescu acela de a scoate întotdeauna ce este mai rău în oameni și de a-i pune să se lupte între ei, de a-i diviza. (…) Președintele unei țări trebuie să se lupte pentru țara sa, vorbind și prezentându-și de fiecare dată țara în niște culori pozitive. Traian Băsescu de fiecare dată a vorbit despre România ca despre o țară în care suntem toți corupți, pensionarii trebuie pedepsiți, mass-media trebuie vândută mogulilor. El a fost cel care a vorbit cel mai rău despre România. Nu o să auziți vreun șef de stat sau vreun reprezentant politic care să își facă un capital vorbindu-și de rău țara”, a susținut Victor Ponta.

Citeste si:  Premierul Ponta: În 2015 şi 2016 cota unică de 16% nu se modifică

El a subliniat că într-o țară nu se poate ca totul să fie condus de un singur om.

„Traian Băsescu ne-a zis că el știe economie și ați văzut ce dezastru economic a făcut în 2010-2011, Traian Băsescu ne-a zis că știe Justiție și a arătat: ăștia sunt dușmanii mei, ăștia sunt corupții, ăia de lângă mine nu, ăia sunt buni pentru că sunt ai mei. Traian Băsescu ne-a zis că știe politică externă și am ajuns de foarte multe ori singuri în fața diverselor provocări. Exact ceea ce a făcut Traian Băsescu în 10 ani și ne-a divizat și ne-a pus să ne luptăm între noi cred că trebuie schimbat în totalitate și cred că tot ceea ce poate să ne unească trebuie scos la iveală”, a afirmat prim-ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata