Peste un miliard de lei, sume refuzate la plată de bănci în iulie 2014, dublu faţă de luna precedentă

16

Valoarea sumelor refuzate la plată de băncile comerciale s-a dublat în iulie față de iunie 2014 și a ajuns la 1,05 miliarde de lei luna trecută, față de 510,8 milioane de lei în iunie, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României.

Cea mai mare parte a sumelor refuzate la plată în a șaptea lună din acest an a provenit tot din plățile cu bilete la ordin, care au însumat peste un miliard de lei, față de 489,55 milioane de lei în luna anterioară (+109,5%).

Citeste si:  Profitul UniCredit Ţiriac Bank a scăzut cu 50 %, în primul trimestru

Potrivit datelor BNR, și cecurile refuzate la plată în iulie au însumat mai mult decât în iunie, însă creșterea a fost mult mai mică, 8,9%, de la puțin peste 21 de milioane de lei, la peste 23 de milioane de lei.

În urmă cu un an, în august 2013, valoarea plăților efectuate cu instrumente de debit refuzate de bănci a fost de 977,57 milioane de lei, după ce cu o lună înainte depășise un miliard de lei. Un an mai târziu, potrivit datelor BNR, valoarea refuzurilor la plată revine, așadar, peste pragul de un miliard de lei.

Citeste si:  Tenis: Sorana Cîrstea, eliminată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Dubai

Ca număr, incidentele de plată au crescut, însă, mult mai puțin decât suma, la 10.073 în iulie, față de 9.592 în iunie.

Raportat la august 2013, numărul incidentelor de plată rămâne, însă, mai scăzut. În urmă cu un an, acesta se ridica la 11.676. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata