EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Udrea: Dacă ajung preşedintele României voi schimba Guvernul

Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, 20 august, la Adevărul Live, că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale va schimba Guvernul cu ajutorul unei majorități pe care o vede formată din parlamentari ai mai multor partide și nu strict proveniți dintr-o formulă de alianțe între partidele din legislativ.

Elena Udrea a fost întrebată dacă ar semna un pact de coabitare cu premierul Victor Ponta în cazul în care ar ajunge președinte.

„Nu aș semna nu pentru că eu consider că trebuie să stau în conflict cu un premier, ci pentru că mă gândesc într-o nouă etapă. Nu la finalul mandatului cum era președintele, nu când Victor Ponta era pe cai mari. Victor Ponta înfrânt în alegeri nu mai are 60% în Parlament ca să fie nevoie să semnez cu el un pact de coabitare. Nu, dacă-l înving pe Victor Ponta și cred că-l voi învinge, în primul rând eu schimb Guvernul”, a declarat Elena Udrea.

Candidatul PMP la prezidențiale a adăugat că într-o astfel de variantă nu s-ar crea o stare de instabilitate politică.

„Nu, nici vorbă. Majoritatea parlamentară se va schimba. Păi, mai stai doi ani de zile cu un Guvern atât de incompetent ca ăsta care încontinuu a introdus, din nou, țara în recesiune, încontinuu crește taxele și impozitele, promite tot felul de măsuri acum că este campanie pe care nu-l interesează să le ducă la bun sfârșit, cum ar fi CAS-ul”, a declarat președintele PMP.

Udrea nu a putut preciza care sunt forțele politice pe care se bazează pentru schimbarea Guvernului.

„Vedem atunci. Important este să pui un om de bună credință, un om care să vrea să facă lucruri, care să știe să facă lucruri, să se înconjoare de oameni competenți, nu cum s-a înconjurat domnul Victor Ponta numai de oameni din clientela lui de partid, și în felul acesta să recuperezi în doi ani ce ai pierdut în aproape trei ani cu Victor Ponta. România nu-și mai poate permite să piardă doi ani cu acest Guvern și acest prim-ministru. Dacă ajung președintele României vom avea un Guvern cu adevărat competent”, a spus Udrea.

Președintele PMP, Elena Udrea, este candidatul partidului la prezidențiale, decizia fiind luată marți de membrii Colegiului Național al PMP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata