Cameron se declară „şocat” că un britanic ar fi fost implicat în decapitarea jurnalistului american

18

Primul ministru David Cameron s-a declarat „șocat” miercuri că un cetățean britanic pare să fi fost implicat într-o înregistrare video ce arată decapitarea unui jurnalist american de către jihadiști ai Statului Islamic /SI/, dar a adăugat că acest bărbat nu a fost încă identificat, relatează Reuters.

„Nu am identificat persoana responsabilă în acest videoclip, dar din ceea ce am vazut, pare din ce în ce mai probabil că este un cetățean britanic. Acum, acest lucru este profund șocant”, a afirmat Cameron citat de mass-media britanice.

Citeste si:  Rex - primul om complet bionic, expus la Muzeul Ştiinţei din Londra

Dar el a exclus trimiterea de trupe pentru a intensifica implicarea militară a Marii Britanii în Irak, care până acum s-a concentrat pe livrări destinate forțelor kurde ce luptă contra jihadiștilor SI și folosirea de avioane de supraveghere.

„Am fost foarte clar, această țară nu se va mai implica într-un alt război în Irak”, a subliniat el. „Nu vom mai pune trupe de luptă pe teren — nu este ceva ce ar trebui să facem. Avem o strategie clară și ar trebui să rămânem la această strategie”, a adăugat el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata