Deputatul Bogdan Diaconu a demisionat din PSD şi vrea să înfiinţeze Partidul România Unită

18

Deputatul Bogdan Diaconu și-a anunțat, joi, 21 august, demisia din PSD, subliniind totodată că urmează a fi întocmite procedurile legale pentru înregistrarea, la Tribunal, a unui nou partid politic, Partidul România Unită.

„Demisia mea reprezintă un gest de protest față de cooptarea și păstrarea UDMR în Executiv, în ciuda tuturor argumentelor care indică necesitatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci și din viața publică a României, deoarece reprezintă un focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei conviețuiri între etnii și o amenințare directă la adresa integrității statului român”, afirmă Bogdan Diaconu în textul demisiei sale pe care l-a prezentat într-o conferință de presă.

Citeste si:  Cioloş: Au existat disfuncţionalităţi în programul Ro-Net; până la finele anului toate localităţile propuse vor avea internet

În document, înregistrat la organizația sector 4 PSD, Diaconu precizează că demisia sa este și „o formă de protest față de toate promisiunile neîndeplinite ale social-democraților și față de înșelarea așteptărilor alegătorilor care au votat, în 2012, pentru ca PSD să facă o altfel de politică”.

Deputatul a subliniat faptul că „pe toate căile” s-a opus cooptării UDMR la guvernare și că a adus la cunoștința conducerii PSD nemulțumirile sale, însă, „voturile UDMR au fost mai importante decât integritatea teritorială a României”.

„Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credința în valorile românești și în puterea noastră ca națiune. (…) PRU îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toți cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înșele și să-i sărăcească. (…) PRU va trezi energiile dezamăgite și răsfirate ale poporului român și le va uni într-un scop unic: recâștigarea țării fiindcă România de azi nu le mai aparține românilor”, a spus Diaconu în conferința de presă.

Citeste si:  Kovesi: Peste 1.000 de persoane anchetate de DNA au fost condamnate definitiv în 2013

Acesta a făcut un apel către „cei care gândesc și simt românește” să se alăture noului partid, adăugând că Partidul România Unită va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin național-democrație, iar din punct de vedere programatic prin justiție socială, protecționism economic, eradicarea corupției, păstrarea și apărarea identității naționale.

„PRU nu are nimic împotriva comunității maghiare din România, respectă drepturile minorităților și buna conviețuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului național și transformarea românilor în minoritari și în exilați în propria lor țară”, a mai spus Diaconu, precizând că, săptămâna viitoare, va detalia programul noului partid, precum și componența Comitetului de Inițiativă care „se ocupă deja de înființarea formațiunii”.

Citeste si:  Aderarea liberalilor români la grupul europarlamentar PPE - votată în unanimitate

„Și-au anunțat dorința de implicare atât parlamentari, cât și persoane din societatea civilă, dar mai ales mii de cetățeni români care s-au săturat să fie umiliți în propria lor țară”, a mai spus acesta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata