AFM a aprobat alte 138 de dosare din partea persoanelor juridice şi instituţiilor publice în Programul „Rabla”

36

Un număr de 472 de autovehicule vor fi cumpărate de către persoanele juridice și instituțiile publice în perioada următoare, după ce Administrația Fondului pentru Mediu /AFM/ a aprobat 138 de dosare într-o nouă etapă a programului „Rabla”.

Conform AFM, în noua etapă au fost analizate 531 dosare depuse de către persoane juridice și instituții publice, dintre care 138 dosare au fost acceptate (pentru 472 de autovehicule) și 393 dosare au fost respinse.

Pe de altă parte, în Comitetul de avizare al Administrației au fost acceptate 22 contestații pentru un număr de 45 de autovehicule.

Citeste si:  Trump susţine că este obligat să ceară ajutorul liderilor străini pentru a opri "corupţia"

Lista persoanelor juridice și a instituțiilor publice acceptate și respinse în program poate fi consultată pe site-ul AFM, la secțiunea aferentă programului, iar solicitanții admiși în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto avizați în Programul ‘Rabla 2014″.

De asemenea, AFM precizează că persoanele juridice și instituțiile publice respinse au posibilitatea să depună contestații începând de vineri, 22 august 2014, în termen de 5 zile.

AFM a anunțat, miercuri, că a prelungit cu 30 de zile sesiunea de depunere și validare a dosarelor pentru persoanele juridice și instituțiile publice în cadrul Programului ‘Rabla 2014’.

Citeste si:  Rabla 2014: Azi încep înscrierile şi validările producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor de autovehicule

Dosarele pot fi depuse până la data de 30 septembrie 2014 la sediul AFM, iar persoanele juridice și instituțiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanțare publicat pe site-ul instituției în care sunt prevăzute atât condițiile de eligibilitate, cât și documentația necesară pentru înscrierea în program.

Prin Programul ‘Rabla’ din acest an, AFM a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice și instituțiile publice.

Pentru stimularea achiziționării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km, precum și achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Citeste si:  Senat - Teodorovici a anunţat depunerea moţiunii simple "Guvernarea PNL, numele tău este austeritate"

Potrivit AFM, la achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata