Topless-ul Stefaniei Giannini, ministrul italian al educaţiei, divizează Italia

16

Primul topless din ‘guvernul Renzi’, care a devenit indiscutabil fotografia verii, a suscitat o amplă polemică în Italia, informează joi ABC.

Stefania Giannini, ministru al educației și cercetării, a fost fotografiată în timp ce făcea plajă doar în bikini. Revista Chi, care îi aparține lui Silvio Berlusconi, a publicat aceste imagini exclusive, subliniind că este ‘prima oară în istoria Republicii când o membră a guvernului este fotografiată fără sutien’.

Imediat rețelele sociale s-au umplut de comentarii de tot felul: de la cele misogine și acuzații de pornografie și până la invitații la demisie. Totuși, majoritatea opiniilor sunt pozitive și în apărarea doamnei ministru.

Citeste si:  Obama îi dă lui Putin trei-patru săptămâni pentru a-şi schimba politica faţă de Ucraina

Stefania Giannini, în vârstă de 53 de ani, căsătorită și mamă a doi copii, era văzută până acum ca o doamnă sobră și cu ținută riguroasă: o femeie dedicată familiei, bisericii și catedrei sale de lingvistică de la Universitatea din Perugia. Nu este de mirare că topless-ul doamnei ministru a provocat un asemenea scandal în Italia.

Ziarele critice cu premierul Matteo Renzi au profitat de pozele doamnei ministru Giannini pentru a ataca guvernul. Alt ziar din proprietatea lui Berlusconi, Il Giornale, a scris sub imagine: ‘Guvernul dezbrăcat’, în timp ce Libero, cotidian apropiat lui Il Cavaliere, notează: ‘Giannini, ministrul sobru al educației, care interzice fustele scurte și colanții, se lasă fotografiată într-o ipostază atât de stânjenitoare’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata