Maramureş: Dragnea îl acuză pe Iohannis de „ipocrizie” în privinţa actului normativ privind aleşii locali

17

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, într-o conferință de presă la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de ‘ipocrizie’ în privința actului normativ care ar permite aleșilor locali să poată în două săptămâni pentru partidul în care vor să active, în condițiile în care și el a fost ales la primăria Sibiului pe lista Forumului Democrat German și apoi a migrat la liberali.

„Ce spune domnul Iohannis mă interesează pentru că își dorește să fie președintele României. Sincer, n-am crezut că acest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleșilor locali să facă exact ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru primăria Sibiului pe lista Forumului Democrat German și a migrat la PNL. Dincolo de asta, domnul Iohannis se găsește și într-un caz de unică bigamie politică din România: este președintele PNL și este în continuare membru al Forumului Democrat German. De ce este moral pentru Klaus Ihonnis să migreze de la organizația pe listele căruia a candidat la PNL și ar fi imoral pentru ceilalți primari din România să poată să aibă o astfel de opțiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis? De ce are dreptul să facă asta și n-ar avea dreptul ceilalți primari? Eu cred că domnul Iohannis mai bine tăcea decât să iasă el cu această acuzație!”, a spus Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Citeste si:  Antonescu susţine ideea de a se renunţa la indemnizaţia parlamentară pe perioada "eurovacanţei"

Pe de altă partea, vicepremierul a susținut că este nevoie de un act normativ care să permită aleșilor locali votați în cadrul proiectului politic USL să își exprime opțiunile politice pentru a permite administrației locale să funcționeze.

„Este nevoie pentru noi ca Guvern responsabil să reglementăm cât mai rapid acest haos care e pe cale să se instaleze în administrația din România. Din ce în ce mai mulți primari au ieșit public în conferințe de presă și și-au exprimat susținerea pentru alt partid politic. Nu putem spera că în aceste condiții, perpetuând această stare tulbure, această confuzie din administrația locală, să începem anul 2015 cu toată administrația capabilă să absoarbă fonduri europene pe noul exercițiu financiar, să continue programele de dezvoltare locală pe care Guvernul le-a finanțat și le va finanța în continuare. Iar dincolo de orice, pentru noi este important ca cetățenii români să fie respectați, voința lor politică, voința lor electorală care a fost exprimată trebuie să fie în continuare respectată și să dăm posibilitatea tuturor aleșilor locali să țină cont ori de ceea ce le cer comunitățile respective ori de ceea ce le cer niște lideri de la București”, a afirmat președintele executiv al PSD,

Citeste si:  Sondaj în preferinţele bucureştenilor

Acesta a subliniat că funcționarea administrațiilor locale nu trebuie să fie bulversată de nou creata alianță ACL.

„Trebuie să spunem clar că suveranitatea nu se poate exprima decât de către popor prin aleșii săi , suveranitatea nu se poate exercita de către un grup, indiferent dacă acesta e de la ACL (…) Este obligatoriu să limpezim situația din administrația locală, e obligatoriu ca 2015 să nu fie un plin de blocaje, așa cum de exemplu se întâmplă acum la București, când PNL și PDL conduc. Noi vrem ca la iarnă să încălzim orașele, iar cei din ACL se opun; în perioada următoare trebuie date foarte multe hotărâri în consiliile locale, iar cei din ACL se opun, și nu putem lăsa ca cei din PNL și PDL să blocheze țara doar pentru că așa au decis un grup de politicieni să inventeze o nouă structură politică”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Citeste si:  România a importat peste 42.200 tone de cafea şi coji de cafea, în 2014

La conferința de presă a vicepremierului au participat și președintele CJ Maramureș, Zamfir Ciceu ( președintele PC Maramureș), vicepreședintele CJ, Gabriel Zetea ( președintele PSD Maramureș) și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș( vicepreședinte al UNPR).

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a susținut că ar fi „o eroare mare de tot” adoptarea de către Guvern a unei ordonanțe prin care se aprobă „migrația politică” a primarilor.

În același mod a caracterizat liderul liberalilor și o eventuală adoptare a legii amnistiei și grațierii, Iohannis susținând că această lege este una pe care pe care și-o doresc foarte mulți din PSD. „Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanța prin care s-ar aproba migrația politică a primarilor, la fel ca și legea amnistiei și a grațierii pe care și-o doresc foarte mulți din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migrația politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, și nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, a afirmat președintele PNL duminică, într-o postare pe Facebook. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata