CUM BEM APA este mai important decât CÂTĂ APĂ BEM

Nu voi mai relua discuţia despre apa consumată din recipientele de plastic. Sunt mult prea multe articole scrise despre efectul dăunător al plasticului asupra structurii şi compoziţiei apei. Nici nu voi discuta despre filtrele pentru apă de la robinete. Care mi se par oarecum mai bune, decât consumul din sticlele de plastic, dar toate au limitele lor.
Apa cea mai buna de băut este apa de izvor de munte, filtrată de elementele naturale ale rocilor, pământului şi ierburilor.

Majoritatea oamenilor nu mai au acces la apă bună de băut  şi fiecare se descurcă cum reuşeşte mai bine  şi-şi face cele mai bune alegeri pentru propria situaţie  apă de izvor îmbuteliată în recipiente de sticlă sau filtre de apă la robinetele de apă curentă. Nici una dintre situaţii nu este mai bună sau mai rea. Sunt doar posibilităţi de supravieţuire.

Să punem accentul mai mult pe CALITATE (cum bem apa)  decât pe CANTITATE (ce şi câtă apă bem).

Să nu uităm să consumăm apă dimineaţa, pe stomacul gol  măcar un pahar cu apă dimineaţa  pentru a ”spăla” tubul digestiv digestiv de resturile şi deşeurile eliminate peste noapte. Și apoi, în cursul zilei  de câte ori simţim nevoia, câte o gură, câte o gură de apă.

Citeste si:  Şeful Gărzii de Mediu Călăraşi, trimis în judecată pentru o mită de 140.000 euro

Nu mai consumăm apă după ora 18.00, pentru a nu încărca rinichii, a nu-i suprasolicita şi a-i sili să muncească excesiv, într-o perioadă când au nevoie să se odihnescă şi să îndeplinească alte funcţii (plus pentru a nu ne strica somnul, cu ieşitul la toaletă în timpul nopţii).

Hidratarea este importantă  în special vara. Apa este importantă  atât de factor intern de spălare, cât şi ca factor exterior.

Apa nu realizează drenaj limfatic (pe limfa grăsoasă au efect doar sucurile de fructe  doar ”apa plantelor”  de aceea corpul va cere, de multe ori, sucuri de fructe  limonadă, suc de portocale, suc de struguri, suc de mere, suc de pepene etc  decât apă). Cei aflaţi în detoxifiere pot confirma acest amănunt.

Citeste si:  Inbunătăţirea calităţii vieţii copiilor instituţionalizaţi din Harghita
  • Un mic comentariu despre ”apa Kangen”

Pentru că a fost identificată ”acidoza limfatică” şi cea ”sistemică” drept principala cauză a problemelor oamenilor  au apărut o mulţime de ”soluţii instant” de rezolvare a acidozei ”create de om”. Adică ”soluţii rapide” (la o lovitură  răspundem cu o altă lovitură).

Apa Kangen este o apă foarte alcalină  cu un pH de 9.5  care nu există ca atare in Natură. Nici o apă naturală nu are un pH mai mare de 8.5-8.6 (doar câteva izvoare din România şi din lume).

Când introduci în corp ceva ”prea alcalin” pentru a neutraliza ceva ”prea acid”  creezi ”un mic război”. Corpul mobilizează multe ”sisteme de tampon” pentru a echilibra cele două extreme de pH  şi consumă energie (oboseste)  cu suprasolicitarea în special a rinichilor şi ficatului  organe implicate în echilibrarea pH-ului.

Acidoza limfatică apare ca urmare a dietei şi stilului de viaţă creatoare de acizi.  Această dietă şi stil de viaţă nu se pot neutraliza cu apă ”hiper-alcalină”. Ci doar prin schimbarea aportului de alimente şi activităţilor care fac rău corpului, înlocuindu-le cu altele, care fac bine corpului.

Citeste si:  5 greșeli pe care să le eviți când creezi o aplicație mobilă

Consumul ocazional de apă Kangen este OK (de 1-2 ori pe săptămână). Consumul regulat de apă Kangen va duce în timp la probleme. La fel cum duce orice exces  de ceva considerat de corp ”nenatural” (vezi ”alcalinizarea cu bicarbonat de sodiu şi lămâie etc).

Natura minunată din jurul nostru are reguli şi legi pe care le respectă de mii de ani  de când planeta albastră a început să se învârtă în jurul Soarelui. Cu răbdare şi perseverenţă, cu atenţie şi iubire  putem observa şi învăţa aceste legi şi le putem incorpora în viaţa noastră. Când va dispare artificialul şi ”instant-ul” din viaţa noastră  şi ne vom resimţi o parte din Natură  vindecarea corpului fizic şi regenerarea sa vor fi garantate.

Apa este un instrument puternic de curăţenia al mamei Natura, de aceea i-am consacrat acest mic articol, pentru a vă ajuta să nu uitaţi de ea!

 Dr. Sorina Soescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close