Stelian Tănase, către sindicatele din SRTV: Dacă rămânem doar să ne acuzăm, TVR se închide la primăvară

15

Președintele Director General al Societății Române de Televiziune (SRTV), Stelian Tănase, consideră că în lipsa unui anumit mod de a dialoga cu sindicatele, TVR nu va supraviețui financiar și se va închide în primăvara anului viitor.

El a precizat că sindicatele din televiziune au dat în judecată conducerea SRTV pentru indexarea unor drepturi salariale.

„Problema cu sindicatele este că noi așteptăm, și vorbesc de mine și relația cu liderii de sindicat, așteptăm să avem în ei un partener cu care să rezolvăm problemele împreună. (…) Trebuie să dea și ei soluții, trebuie să ne așezăm la masă și în urma unui dialog pentru că trebuie făcute sacrificii și la nivelul companiei, și la nivelul sindicatului, să găsim împreună soluții. (…)

Atitudinea lor este intratabilă în acest sens, ei spun ‘avem drepturi, avem contract colectiv de muncă’, acum ne-au dat și în judecată pentru indexarea unor drepturi salariale, ceea ce va împovăra și mai mult sarcina noastră”, a spus Stelian Tănase la Comisia de Cultură din Senat.

Președintele director general al SRTV susține că dacă sindicatele și conducerea SRTV se vor acuza reciproc în continuare TVR se va închide în primăvară.

Citeste si:  Singura soluţie pentru TVR este ca Guvernul să numească prin ordonanţă un director general interimar

„Dacă nu se întâmplă nimic și rămânem doar așa să ne acuzăm unii pe alții, la primăvară se închide TVR. Nu va putea supraviețui financiar. Orice scamatorii sau îngăduință am avea de la un Guvern sau altul, se închide. Lucru cu care sunt de acord, dar să o deschidem după o lună, cu o nouă schemă, cum s-a întâmplat și în Grecia și în alte țări.

Dacă nu găsim cu sindicatele un mod de a dialoga și de a practica soluții economice, nu văd nicio ieșire. Cred că ultima discuție între liderii sindicali la care a participat și domnul Dumitru Costin să fie de bun augur și să trecem la soluții, nu înspre confruntare”, a adăugat Tănase. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata