În loc să pompăm bani în primari pentru voturi, mai bine punem resursele la dispoziţia armatei, spune preşedintele Băsescu

20

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România trebuie să-și revizuiască ‘imediat’ politica de finanțare a armatei, afirmând că, ‘în loc să pompăm bani pentru primari’, mai bine ar fi puse la dispoziția MApN resursele financiare necesare.

„Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul UE care a afectat și România puternic în perioada 2009-2010.

Nu mai suntem în situația de criză din 2009-2010 și poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campanie electorală, mai bine punem la dispoziția armatei resursele necesare, ca armata română să fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: ‘Suntem în NATO, să vină americanii să ne apere, că noi avem buget redus”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Citeste si:  Preşedintele Băsescu i-a transmis premierului Ponta o scrisoare în care îi solicită să renunţe la majorarea accizei pe carburanţi

Șeful statului a amintit că președintele Statelor Unite a vorbit despre obligația statelor din regiune să-și mărească bugetele pentru apărare.

„Nu putem transfera nici constituțional, nici moral responsabilitatea securității naționale a României către Statele Unite.

Avem și noi partea noastră de responsabilitate. Este imoral și nu numai imoral. Președintele Obama, în două întâlniri cu statele din Europa Centrală și de Est a precizat că Statele Unite vor face eforturi maxime, dar este obligația statelor din această regiune să își mărească bugetele de apărare pentru a fi parteneri viabili ai Statelor Unite. (…) Mi se pare iresponsabil să stabilești prioritate alimentarea primarilor pentru campanie și să nu te uiți la armată”, a mai spus Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata